Hét adres voor vakkundig en creatief inlijstwerk

Lijstenmakerij2022-09-07T16:54:34+02:00

Als je iets in laat lijsten, moet dit vakkundig en met de meeste zorg gebeuren. Alles staat en valt bij het gebruik van de juiste materialen. Bijvoorbeeld zuurvrij passe-partoutkarton, maar ook een bevestiging die geen sporen achter laat op het in te lijsten werk. Het maakt hierbij niet uit of het een vakantiefoto betreft of het antieke zakhorloge van opa. Iedere inlijsting wordt met de meeste zorgvuldigheid gerealiseerd. Wij adviseren graag over de mogelijkheden voor het door jou in te lijsten werk.

Collectie van meer dan 1.500 lijsten

We hebben een zeer ruime collectie lijsten in allerlei stijlen en prijsklassen. Meer dan 1.500 houten en aluminium profielen in elke gewenste kleur zijn in de winkel aanwezig. Van smal en eenvoudig tot brede ornamentlijsten. Van ingetogen tot uitbundig in talloze varianten en afwerkingen. Daarnaast voeren wij ook een uitgebreid assortiment wissellijsten van Nielsen en Barth. In de winkel nemen we ruimschoots de tijd om te kijken welke lijst past bij het werk. Maar ook naar welke stijl jij op zoek bent en wat past bij jouw smaak en de omgeving waar de inlijsting komt te hangen of staan. Het doel is om iets te creëren waar je na jaren nog steeds blij van wordt om naar te kijken.

Spannen jullie ook schilderdoeken op?2021-11-24T18:29:22+01:00

Ja, wij spannen ook schilderdoeken op. Samen kiezen we een spieraam dat geschikt is voor het doek, afhankelijk van het gewenste resultaat. Komt het doek met of zonder lijst aan de muur te hangen? Valt de keuze op een bak- of profiellijst? Dit alles is van belang bij de keuze voor het spieraam, qua dikte en afmeting.

Kan ik de diverse lijsten ook thuis bekijken?2022-09-01T11:16:01+02:00

Dat is mogelijk. Je mag altijd een aantal profielen mee naar huis nemen. Ook als je niet naar de winkel toe zou kunnen komen bestaat de mogelijkheid dat wij met diverse profielen thuis langskomen. Hiervoor kan telefonisch een afspraak gemaakt worden.

Hebben jullie een bezorgservice?2022-09-01T11:09:47+02:00

Ja, afhankelijk van het formaat, kunnen wij het werk ook ophalen en de inlijsting bezorgen. Binnen de gemeente Teylingen is dit gratis. U kunt ons bellen om hiervoor een afspraak te maken.

Passe-partouts

Voor het behoud van het in te lijsten werk is het niet altijd raadzaam om dit direct tegen het glas te plaatsen. Door het gebruik van een passe-partout zorg je voor een buffer tussen het werk en het glas. Daarnaast geeft een passe-partout een ander visueel effect dan een inlijsting zonder passe-partout. Hierbij is de keuze voor kleur en de afmeting (smal of juist breed) van grote invloed.

De keuze in passe-partoutkarton is enorm. Honderden kleuren, diktes variërend van 1,2 tot 3 millimeter. Witte of gekleurde kern. Bekleed met linnen of suède. Al deze voorbeelden zijn in de winkel aanwezig. Ons passe-partoutkarton is zuurvrij om verkleuring en aantasting van het werk te voorkomen.

Wat de wens ook is, qua kleur, dikte, enkele-, dubbele- of driedubbele passe-partout, of we hebben het in huis of we kunnen het uitvoeren.

Kunnen jullie ook losse passe-partouts snijden?2022-09-01T11:19:45+02:00

Ja, we kunnen losse passe-partouts voor je snijden, in alle maten en kleuren.

Glassoorten

Om verkleuring en aantasting van het werk te voorkomen is het noodzakelijk dat bepaalde inlijstingen van glas worden voorzien. Encadre heeft diverse glassoorten, met elk zijn specifieke eigenschappen qua bescherming en reflectie.

Afhankelijk van de waarde en kwetsbaarheid van het werk, en waar het komt te hangen, maken we hierin de juiste keuze. Maar ook zeker de persoonlijke voorkeur, voor wat betreft de reflectie van het glas, speelt hierin mee.

We maken een verdeling in basic, mooi, conserverend en museaal glas.

Basic glas
Dit glas is voor 49% UV-werend en heeft een reflectie van 8%.

Mooi glas
Dit glas is voor 70% UV-werend en heeft een reflectie van minder dan 1%. Door de lage reflectiegraad lijkt het of er geen glas in de lijst zit.

Conserverend glas                                                         
Dit glas heeft dezelfde voordelen als mooi glas, maar is voor 92% UV-werend.

Museaal glas
Dit glas is voor 99% UV-werend en heeft ook een reflectie van minder dan 1%.

Acryl
Bij grote afmetingen en/of uit veiligheidsoverwegingen kan gekozen worden voor acryl. Hier is de keuze tussen 2 varianten, 48% of 99% UV-werend.

In de winkel hebben we de diverse glassoorten, zodat je het effect op jouw werk werk kan ervaren. Ook spiegels, al dan niet met facetrand, kunnen wij in iedere maat leveren.

Hebben jullie ook losse glasplaatjes?2022-09-01T11:21:55+02:00

Ja, je kunt bij ons terecht voor losse glasplaatsjes of het vervangen van een gebroken glasplaat in een lijst.

Ga naar de bovenkant